GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
dinsdag 18 februari 2014
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief...

Schrijf in
 
of volg ons op   
uw artikel

Stuur uw artikel naar onze redactie...

Stuur ons uw artikel

Driewerf NEEN tegen pesten

14 februari 2014 SV Gedragsproblemen Geweld Gezondheid Methodeonderwijs Preventie en veiligheid Zorg
Pesten is geen kinderspel. Daarom doen ze in Freinetschool Triangel in Booischot iets anders. Met drie acties maken ze er duidelijk dat pesten niet welkom is op school en gaan ze in op de oproep van de Vlaamse Week tegen Pesten.


De leerlingen van Freinetschool Triangel zeggen driewerf neen tegen pesten. Donderdag 27 februari om 15 uur maken ze dit duidelijk met drie acties: de presentatie van een CD-boekje tegen pesten en cyberstalken, de inhuldiging van een nieuw bord langs de straatzijde van de school met hierop de slogan ‘Iedereen speelt mee!’ en de Move tegen Pesten.

“Patrick Retour, de papa van twee leerlingen van onze school en Bart Verschueren, de man van één van onze juffen, presenteren een CD-boekje tegen pesten en cyberstalken. Samen met onze leerlingen zullen ze een paar nummers zingen en spelen”, zegt Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel.

“Daarna doen we met zijn allen de ‘move tegen pesten’. En niet wij doen de dansbewegingen voor, maar de leerlingen van de derde graad zullen ons die leren”, lacht Patrick Leunens.

Tot slot wordt er een nieuw bord met onze slogan ‘Iedereen speelt mee!’ ingehuldigd. “Dat bord komt aan de straatzijde van de school te staan.”

“Hiermee willen wij tonen dat pesten echt niet kan!”, zegt Patrick Leunens, coördinator van Freinetschool Triangel.


Meer informatie via

Patrick Leunens
coördinator Freinetschool Triangel,tel. 015 22 16 30

Freinetschool Triangel is een school van GO! scholengroep 5. Scholengroep 5 is met 12.200 leerlingen, 5500 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen een van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Erik Ruts.Lees ook

Een droomtuin als tegengif

Tuinbouwschool Melle veroverde de tweede plaats van de ‘Pesten, dat kan niet!-prijs'. Dit concours georganiseerd door het Vlaams netwerk 'Kies Kleur tegen Pesten' beloont scholen die actie tegen pestgedrag ondernemen. Hun troefkaart? Een tuin natuurlijk!

Lees meer 123

Een goed voorbereide leerling is een student waard

29 januari 2014 SL

Kwaliteitszorg Leerzorg

SID-ins, de inforbeurzen voor laatstejaars SO, zijn vandaag niet meer weg te denken. Zoals op elke beurs kan je er iets gaan opsteken. Maar als je er goed voorbereid naar toe trekt haal je er meer uit. Die van GO! atheneum Dendermonde doen dat alvast.

Lees meer 151

Film voor flinke leerlingen

23 januari 2014

Gedragsproblemen Leerzorg

Soms lijkt het wel of onderwijsland een en al kommer en kwel is. De focus ligt vaak op wat er fout gaat of op leerlingen die uit de bocht gaan. In GO! atheneum Keerbergen denken ze dat net het omgekeerde doen veel efficiënter werkt.

Lees meer 232

'Eén ziek kind kost ons 5.000 euro per schooljaar'

Els Janssens is directeur van Bednet vzw. Deze organisatie laat zieke kinderen die niet naar school kunnen via internet les volgen met hun eigen klas. GO! for Life zet zich dit jaar in voor Bednet.

Lees meer 439

GO! for Life steunt Bednet vzw

3 december 2013

Evenementen Gezondheid GO! for Life

Voor het derde jaar op rij zet het GO! een actie op poten voor Music for Life. Door het verkopen van beertjes wil het GO! geld inzamelen voor Bednet , de vzw die ervoor zorgt dat chronisch zieke kinderen vanop afstand naar school kunnen blijven gaan.

Lees meer 819

Van pion tot koning, iedereen beroemd!

26 november 2013

Creativiteit Evenementen Gedragsproblemen Gezondheid Sport

GO! basisschool Brugge centrum is een school waar ze wild zijn van schaken. Het denkspel heeft zich er als een lopend vuurtje verspreid. Een vuurtje dat ondertussen ook de tv-ploeg van 'Iedereen Beroemd' heeft bereikt.

Lees meer 544

De gouden tip van Nel Broothaerts

Nel Broothaerts van het Child Focus Expertisecentrum geeft deze tip om de kleinsten attent te maken op (on)veilig surfgedrag. Het campagnefilmpje van Child Focus over e-safety richt zich op een originele manier tot kinderen tussen 4 en 8 jaar.

Lees meer 379

Reanimatie in het hart van Europa

Hartfalen is een van de meest voorkomende doodsoorzaken in Europa. De Unie hield daarom halfweg oktober een ‘Restart a Heart’-day. Veertig leerlingen van GO! middenschool atheneum Dendermonde mochten de europarlementsleden reanimatietechnieken aanleren.

Lees meer 442

Gastvrije oogappels

Hoe een dubbeltje rollen kan. Begin september wilden de leerlingen van 5 en 6 in GO! leefschool De Oogappel in Gent meer weten over wat er in Syrië aan de hand is. Hun onderzoeksproject bracht hen in de spits van de wedstrijd ‘Gastvrije Gemeente’.

Lees meer 665

Aya helpt kleuters op weg naar school

In het verkeer kan je maar beter alert zijn en goed weten waarop je moet letten. De verkeerscode onder de knie hebben en kunnen anticiperen op gevaarlijke situaties, erg belangrijk! En jong geleerd is oud gedaan, vinden ze in GO! basisschool De Wegwijzer.

Lees meer 618

Sportief van lijf en kleren

16 september 2013 JD

Gezondheid Sport

In het kader van de Week van de Sportclub werden de leerlingen van GO! basisschool De Wegwijzer uit Assenede uitgenodigd om op woensdag 11 september in sporttenue naar school te komen en zo de sport van hun sportclub in de kijker te zetten.

Lees meer 484

Drie vliegen in één klap

13 september 2013 SV

Evenementen Gezondheid Sport

Een samenleving waarin fysieke arbeid steeds minder voor komt, moet bewegen om gezond te blijven. Sporten komt dan goed van pas. En dat doe je best al van jongs af. Liefst een beetje van alles. Met triatlon slaat GO! lyceum Mechelen 3 vliegen in 1 klap.

Lees meer 454

Unieke geluiden, één sterke symfonie
We maken allemaal ons eigen geluid en samen vormen we een sterke symfonie. Samen componeren we de toekomst van onze leerlingen en maken we werk van de school van morgen. Schrijf mee aan het onderwijs van de toekomst en laat op 10 oktober aan de ronde tafels jullie stem horen, want jullie maken school en jullie mening telt.
Terug ', 'Unieke geluiden, één sterke symfonie', 'We maken allemaal ons eigen geluid en samen vormen we een sterke symfonie. Samen componeren we de toekomst van onze leerlingen en maken we werk van de school van morgen. Schrijf mee aan het onderwijs van de toekomst en laat op 10 oktober aan de ronde tafels jullie stem horen, want jullie maken school en jullie mening telt.')"> ', 'Word jij mijn nieuwe leerkracht?', 'Voel jij je geroepen om kinderen zoals Timo een mooie toekomst te geven? Word leerkracht in het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.')"> ', '"Ik was een moeilijk geval zeiden ze maar dankzij u heb ik nu een diploma en een goeie job."', 'Voel jij je net als meneer Hermans geroepen om het verschil te maken? Word leerkracht in het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.')"> verder